15.02.10

Dutch večeře

Na Valentýna (14.2.) jsme si zašli na další International dinner, tentokrát Dutch. Dutch dinner nevařil nikdo jiný než osádka ESN, organizace, která pro nás pořádá hafo akcí a různé výlety. Opět se večeře skládala ze tří chodů, polívky, hlavního jídla a dezertu.

Polívka

Dutch lidi jí všechno s hořčicí, takže nás na polívku nečekalo nic jiného než hořčicová polívka. Ta chutnala celkem zajímavě, bylo to jako kremžská hořčice. Ze začátku se to dalo, ale pak to začalo být až moc pálivé. Někteří si to sypali i sýrem a Jane říkala, že to tu polívku zjemní. Toš ale bylo to fakt zajímavé.

Hlavní jídlo

Hlavní jídlo byly mačkané brambory s jakýmsi zelím a k tomu byla nějaká masová koule s trochou nějaké "mačky" na polití. Spíš to byla nějaká vypečená šťáva z toho masa s vodou nebo něco takového. To si člověk posypal sýrem a dal si k tomu okurku nebo takové ty maličké cibulky, které se dají koupit v obchodě.
No, kdyby k tomu nebyly ty cibulky, kterých jsem k tomu zbaštil hafo, tak by to bylo asi kruté a asi bych to jídlo nezvládnul sníst. Bylo to takové nějaké bez chuti a co tam bylo cítit za chuť, tak ta nebyla vůbec dobrá. Maso taky bylo takové nějaké divné. Prostě se jim to nějak nepovedlo. Sami dokonce říkali, že to normálně má chutnat líp, ale že prý dochutit pro 40 lidí je celkem složité.

Dezert

Jako dezert jsme dostali vla. Těšili jsme se na sladké vla, ale místo toho jsme dostali vla, které bylo nějaké kyselé a posypané zdejšíma hagelslag (čti hachelšlach). Později jsme zjistili, že to je vla míchané s jogurtem a posypané těma čokoládovýma kouskama. Taky nám řekli, že aby to bylo lepší, má se to všechno zamíchat dohromady a pak to bude fajn. Tak jsme to smíchali a bylo to fakt lepší, už to nebylo takové kyselkavé. Ale kdyby nám dali jenom vla, tak si myslím, že by to bylo úplně nejlešpí.

Závěr

Dutch dinner mi moc nechutnala, nějak se jim to nepovedlo. Asi nejlepší se mi nakonec zdála ta polívka. Hlavní jídlo fakt nebylo moc dobré, možná když se to jinak udělá nebo v menším množství, tak to je lepší, ale tohle se jim nezdařilo. Ale jak se říká, zkusit se má všechno a když už jsme v Nizozemí, tak by bylo divné, kdyby člověk ani nezkusil klasické Dutch jídlo.

Fotky z Dutch dinner

Žádné komentáře:

Okomentovat