25.04.12

Ochutnávání whisky

Tento týden začala Jane chodit na lekce dutch. Mají to organizované ze školy a mají 2x3 hodiny týdně. Toš říkala, že to tam je veselé, mají tam dobrou partu, tak jí to baví. Uvidíme, kolik se toho naučí. Ve čtvrtek večer pak přijela do Wageningenu, protože šla v pátek na konferenci, která se konala tady. První dvě přednášky prý byly fajn, ale pak už to byla nuda. 
V sobotu jsme pak měli poslední zápas sezóny, který jsme nakonec po urputném boji vyhráli 3:2 a celkově jsme skončili na 8. místě v tabulce, takže jsme splnili předpoklad - neklesnout do nižší kategorie. Po volejbale jsme pak spolu s Jane a Michalem vyrazili na ochutnávání whisky. To je taková akce pořádaná každý rok, kdy je na jednom místě hafo výrobců whisky a každý má několik druhů, které člověk může okoštovat. Na začátku jsme dostali skleničky, do kterých nám to nalívali a potom už jsme jenom chodili od jednoho stolu k druhému a zkoušeli. Toš netušil jsem, že whisky má tolik druhů příchutí. Ale nikde jsme si nenapsali, které nám chutnají, tak tam budeme muset asi příště znova, abychom si to zopakovali. Nejvíce druhů tam bylo skotských whisky, pak bylo několik irských, jedna indická a pak tam měli nějakou holandskou. Ta indická nám chutnala oběma, ale ta holandská byla dost hnusná. Po asi dvou hodinách ochutnávání už to člověku lezlo na hlavu, tak jsme museli zpomalit. Taky tam v mezičase přivezli zmrzlinu s příchutí whisky, ta byla hodně dobrá. No a kromě whisky tam měli i pár flašek rumu, tak jsem konečně zkusil bílý rum, ale nebyl nic moc. A taky tam měli 21 let starý normální rum, tak jsem taky musel okoštovat. Toš nebyl špatný, ale byl dost sladký. Končilo to o půl jedenácté, tak akorát dojet domů a jít spát. 
V neděli jsme se pak domluvili, že u nás uděláme společnou večeři s Michalem a Annou, a to katův šleh s bramboráky. Tak jsme museli trošku poklidit, kolem páté dorazili Michal s Annou a začali jsme kuchtit. U toho jsme popíjeli pivko a kecali. Nakonec jsme všichni dostatečně pojedli, dali jsme si kafe a zakončili jsme to ochutnávkou saké z Japonska. Toš vypadali, že jim to chutnalo. Potom už jsme se rozloučili, protože jsme museli všichni ráno do práce.

Žádné komentáře:

Okomentovat