17.10.10

Další týden

Tento týden měla Jane hrozně moc pohovorů o "volutary work", jakési dobrovolné práci. Byla za 4 profesorama, kteří ji provedli laborkou a řekli jí, co dělají a co by dělala ona a tak.
První byl profesor na biochemii nebo něčem takovém. Ten prý byl fajn, nějaký sympaťák. A práce by se u nich prý taky našla, ale spíš by to bylo více biologické. Tak by se Jane aspoň naučila něco nového. Druhý byl profesor na organice. Ten prý nebyl tak moc příjemný, tam by to bylo o antioxidantech a úpravě povrchů. Pak byla u profesorky, která jí říkala, že se zkusí pobavit s personálním oddělením a že by tam mohla mít dokonce placenou práci. Něco o výrobě chemikálií z celulózy. Poslední pak byl profesor, kterému chyběl kousek prstu. Tomu se nějak nezdálo, že by u něj mohla pracovat a nedostávat za to nic a tak se zeptá jestli by nebylo možné dostat stipendium od jedné firmy, která zaměstnává studenty. Ten jí přímo zavedl za jednou PhD, které by pomáhala. Tak se o tom pobavily u kafe a pak odjela. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyjde, kde skončí pracovat. Kdyby se našla přímo placená práce nebo PhD pozice, bylo by to nejlepší.
Já jsem přes týden studoval ve škole, tento týden převážně teorii, protože v laborce musím počkat na výsledky předcházejícího testu. A ty by měly být v pondělí nebo ve středu, tak uvidíme, jak to vyjde. V pátek jsem měl další zápas z volejbalu a bohužel jsme opět úspěšně prohráli. Toš tak třeba příště už se zadaří a vyhrajeme.
V sobotu jsme pak byli s Jane a s dalšíma PhD z práce v kině na Wall Street 2. Film byl celkem zajímavý, ale to kino bylo trochu jiné než u nás. Jedna z věcí je, že se tam nedá koupit popcorn, to mě trochu překvapilo. Místo toho si tam člověk mohl koupit směsku takových těch gumových/želé bonbónů, které byly sladké i kyselé a mohl si to namíchat, jak chtěl. Taky tam funguje jinak zasedací pořádek. Je to tam tak, že kdo dřív příjde, ten si vybere sedadlo. Žádné očíslované sedadla a člověk ví, kde sedí. Další, co mě trochu zarazilo, že uprostřed filmu udělali přestávku. Byl to asi 2 a půl hodiny dlouhý film a po hodině byla pauza. Toš ale zvládli jsme to a dokoukali se až do konce.
Po kině jsme pak šli ještě do hospody na pivo. Byla to jakási spešl hospoda, kde měli různé druhy piva a byly servírované v různých sklenkách. Některé vypadaly jako sklinky na šampaňské, jiné jako sklinky na koňak. Většinou se do nich vlezlo 2 - 3 deci piva. Tak jsme poseděli v hospodě, zhodnotili film a pak někteří šli ještě do jednoho klubu a my jsme šli domů.

Žádné komentáře:

Okomentovat