01.11.12

Nedávné události

Teď se nám dlouho nepodařilo napsat něco na blog, ale konečně to vyšlo. Oba jsme celkem vytížení v práci, děláme od rána do večera, tak nebyl ani pořádně čas něco sepsat. A o víkendech to bylo ještě horší, to jsme byli pořád někde. Nejdříve jsme byli o víkendu 19. - 21.11. navštívit Jarouše v Groningenu a ten další víkend jsme jeli do Čech. 
Když jsme jeli navštívit Jarouše, nejeli jsme jenom do Groningenu, tam to celkem dobře známe. Do Groningenu jsme dorazili v pátek ráno, abychom mohli v sobotu v klidu dopoledne vstanout a dorazit včas do přístavu a odtama pak na Schiermonnikoog, což je ostrov kousek od pobřeží. Do Groningenu jsme dojeli asi kolem deváté večer, pak jsme si ještě zašli na véču a pak jsme vyrazili s Jaroušem a jeho spolubydlícíma do centra. Tam jsme procestovali několikero hospod, od pěkných restaurací až po takový hrozný pajzl. A protože k ránu už žádné hospody otevřené nejsou, jenom bary, kde se nedá vůbec mluvit, tak jsme vyrazili domů spát. Ale ještě po cestě jsme potkali jakousi oslavu, která asi byla původně soukromá, ale to nám vůbec nevadilo a stavili jsme se ještě na jedno. 
V sobotu dopoledne jsme pak busem dojeli až do přístavu a pak trajektem na Schiermonnikoog. Tam jsme si půjčili kola a jeli jsme se ubytovat do hotelu. Tam to nejdřív vypadalo, že špatně pochopili objednávku a měli pokoj jenom pro dva, ale nakonec to nějak vyměnili, tak jsme měli všichni tři postel. Po vybalení pár věcí, které jsme tam měli, jsme se vydali na prohlídku ostrova. Nejdříve jsme zašli na pláž a potom do jediného města, které je na ostrově. Tam jsme pojedli, pokoukali po obchodech a samozřejmě vyzkoušeli nějaké pivo. Na neděli jsme pak naplánovali projížďku na kolech kolem skoro celého ostrova (až tam, kam se na kolech dalo). Kolem čtvrté odpoledne jsme pak pobrali všechny naše věci a vyrazili lodí zpátky na pevninu a pak přes Groningen do Wageningenu. Tam jsme dorazili až někdy v noci, tak jsme šli hned spát. 
Přes týden jsme pak zase pracovali, abychom mohli ve čtvrtek odpoledne vyrazit busem domů do Čech. Tentokrát slavila narozeniny mamka, tak jsme to jeli s Jane oslavit s ní. Do Staré Vsi jsme dorazili v pátek dopoledne a do večera jsme pobyli doma. V sobotu jsme pořádně oslavili narozeniny, v neděli dospali, co se dalo, a v pondělí už jsme zase vyrazili přes Prahu zpátky do Wageningenu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat