30.08.11

Párty víkend

Problémy s kartičkou

Kromě toho, že jsme víceméně celý víkend propařili, jsem ještě během týdne lítal kolem vyřizování kartičky na vlaky a autobusy. Tady totiž před prázdninama změnili systém, jak se jezdí autobusama. Chtějí totiž přinutit lidi, aby si co nejvíce lidí pořídilo kartičku, na kterou si uloží peníze a tou budou platit v autobusech i ve vlacích. Nemusí si tak kupovat žádné lísky a mělo by to být rychlejší. Samozřejmě je možné si koupit lístek, ale v autobuse to je většinou dražší než když člověk použije tu kartu a ve vlaku to vyjde myslím na stejno (ale tím si nejsem jistý). Jane tuhle kartičku má skoro od začátku, protože se dá taky používat jako slevová karta, ale já jsem ji prozatím nepotřeboval. Ale když teď změnili ten systém, tak jsem se rozhodl, že by se to taky hodilo. A toš jsme byli asi v polovině dubna na nádraží v Ede, vyplnil jsem formulář, zaplatil a nechal jsem jim to tam. Dostal jsem prozatímní lístek, na který jsem mohl používat tu slevu a šel jsem domů. Mělo to dorazit do tří měsíců. Tři měsíce uběhly v polovině čevence, kdy jsem nebyl v Nizozemí, a kartička mi nepřišla. Toš jsem se na začátku srpna vypravil do Ede, co se jakože děje, že jsem si kartičku koupil, ale nic mi nedošlo. Tam mi dali kartičku s číslem na klientskou službu a ať si tam zavolám. Tak jsem tam druhý den ráno volal, ale ozvala se mi jenom mašina s automatickou odpovědí a že mám zmáčknout nějaké číslo. A samozřejmě to mluvilo jenom dutch, takže jsem totálně netušil, co vlastně chcu. Zkusil jsem pomačkat nějaké čísla, ale vždycky se ozvaly další možnosti. Tak jsem se na to vykašlal a říkal jsem, že jim napíšu email.
Tak jsem napsal email, ale jim trvalo hrozně dlouho, než odpověděli. A odpověděli jenom to, že potřebují mojí adresu. Toš jsem jim poslal adresu a zase se několik dní neozvali. Nakonec mi odpověděli, že si musím zajít na nádraží do Ede, kde by mi měli pomoct. A tak jsem znova vyrazil na nádraží do Ede. Tam jsem jim řekl, o co jde, a tentokrát tam byl nějaký ochotnější chlápek, který mi našel, že kartička mi byla poslaná někdy v květnu, ale vysvětlil mi, že když bydlím na kolejích, tak se celkem často stává, že se to ztratí. Tak mi řekl, že si mám znova zavolat na tu klientskou službu a řekl mi, na co se mám poptat a co říct. Toš jsem zase volal. Tak jsem tentokrát zkoušel poslouchat pořádněji, ale moc to nepomohlo. Tak jsem zase zmáčkl nějaké číslo z těch, které jsem předtím nezkoušel, a najednou se mi někdo ozval. Byl jsem happy, že jsem se konečně někomu dovolal, a vysvětlil jsem mu, o co jde. Ale nejdřív mě nemohl najít v jejich systému, pak mi nerozuměl, když jsem mu hláskoval jméno, a furt mě nikde nemohl najít. Tak mi říkal, ať chvíli počkám, že mě přepojí někam jinam a že tam mi snad pomůžou. Chvíli jsem čekal a pak se ozvala jakási ženská. Tak jsem jí znova zopakoval, o co jde. A zase mě nemohla ze začátku najít, ale nakonec se jí to povedlo. A domluvil jsem se s ní, že mi teda pošle duplikát a pošle mi to na nádraží do Ede a já si to tam vyzvednu, aby se mi to zase neztratilo. Takže po asi patnáctiminutovém hovoru se zákaznickou službou jsem si konečně zařídil kartičku na autobusy a vlaky.
Kromě tohohle trajdání a telefonování a zařizování se toho tady přes týden moc nedělo, ani nebylo moc víc času. V pondělí a ve čtvrtek jsem byl na tréninku volejbalu a ve středu jsme na chvíli hráli beach volejbal. Ten nám ale přerušil déšť.
A Jane v Amsterdamu pořád čeká na svoje součástky do mašiny, protože nějak vázlo objednání těch součástek. Oni si totiž vyberou, co chcou objednat, řeknou to technikovi a technik pošle požadavek do "objednávacího centra" a oni to u té dané firmy objednají. Ale během tohohle řetězce se někde stala chyba a objednávka nedorazila až do té firmy. Potom ještě volali z firmy do toho "objednávacího centra", že neví, jakou lampu chcou. Tam samozřejmě taky nevěděli, tak volali technikovi, co za lampu je třeba. No nakonec do té firmy volala Jane, že potřebuje takovou a takovou lampu, takže teď už by mělo být všechno v pohodě, objednané a už jen čekají, až to dostanou.

Párty víkend

No a o víkendu jsme si užívali spolu a dalšíma hlavně Čechama. Přijela totiž jedna holčina z Čech, která tu byla loni na Erasmu a letos tu chtěla studovat. Ale bohužel nesložila zkoušku z angličtiny, takže nemohla nastoupit. A tak si jenom přijela pro věci a rozloučit se. A toš jsme vyrazili do místního klubu. Ten se otvírá až o půlnoci, ale to nám vůbec nevadilo. Byli jsme totiž nejdříve na jednom baráku, kde přespávala a bylo tam dalších hafo Čechů. Tak jsme tam seděli, kecali, popíjeli a asi kolem druhé až třetí jsme vyrazili do klubu. Tam to bylo fajn, hafo lidí, dobrá hudba, byla to prča. Skončili jsme asi někdy kolem páté, bo už jsme byli unavení a vyrazili jsme domů spát. A spali jsme až do dvanácti. A aby to nebylo málo, tak jsme v sobotu vyrazili znova. A opět nejdříve na ten barák trochu posedět a potom do klubu. Ale tentokrát nebyla ta hudba tak dobrá, takže jsme nevydrželi tak dlouho. Zabalili jsme to asi kolem půl páté a vyrazili spát. Zbytek víkendu jsme pak jenom proflákali.

1 komentář:

  1. A jak zvládáte dutch? Už něco z toho umíte? Těším se na setkání v tom řijnu. Zdar, Petr

    OdpovědětVymazat