05.06.11

Blauwe Kamer

Tento týden byl ve čtvrtek (2.6.) státní svátek. Byl to svátek Nanebevstoupení Páně, ale to je všechno, co o tom vím. Jak to tady slaví, to netuším. Ale žádná velká párty. A protože bylo hezky, tak jsme se s Jane vydali do Blauwe Kamer (Modrý pokoj). Proč se to tak jmenuje, to fakt nevím. Nikde jsme tam nic modrého neviděli. Je to něco jako přírodní rezervace, kde je hafo různých ptáků a lidi je tam chodí sledovat, pak se tam volně potulujou býci, kteří spolu někdy zápasí, a taky se tam prohání koně. Je tam taky stará cihlárna, ve které teď už nic není, jenom uvnitř pobývají koně, bo je tam chladněji. Já jsem tam byl už během PhD dne asi před 3 týdny a bylo to tam pěkné, tak jsme se tam teď vydali s Jane.

Moc fotek jsme tam nepořídili, bo celkem nebylo co fotit (krávy i koně byli někde schovaní ve stínu), tak aspoň jedna fotka z cesty. Tahle značka se Jane hrozně líbila :)



















Kromě svátku jsme byli v sobotu nakupovat v Utrechtu, protože jsme potřebovali nějaké oblečení. Toš nakoupili jsme toho celkem dost, už nám toho moc nechybí, co jsme potřebovali. Tak snad budem mít zase na nějaký čas od nakupování pokoj. Když jsme dorazili domů, šli jsme ještě nakoupit do supermarketu a tam jsme potkali jednu kámošku, která nám řekla, že se večer koná barbecue. Toš jsme se rozhodli, že tam zajdem, tak jsme připravili maso a k tomu nějakou zeleninu a kolem deváté jsme vyrazili. Když jsme tam došli, bylo tam hafo lidí, které jsme vůbec neznali, ale taky tam bylo pár lidí, které jsem tam vůbec nečekal. Tak jsme si udělali maso, pobavili se s hafo lidma, popili pivo a taky jsme zkusili jakousi německou napodobeninu české pálenky, ale bylo to pěkně hnusné. A někdy po jedné jsme se rozhodli, že toho už bylo dost a vyrazili jsme domů.

Žádné komentáře:

Okomentovat