19.07.14

Malování

Jak už jsem psal minule, konečně jsme dostali klíče k našemu novému bytu. Máme tam čtyři pokoje a kuchyň, tak konečně budem mít doma trochu víc místa, samozřejmě taky pro návštěvy :) Ale než se budeme moct přestěhovat, musíme si tam vymalovat, protože polovina stěn byla šedých a druhá polovina byla sice bílá, ale většinou něčím zašpiněná a nevypadalo to vůbec pěkně. Tak jsme si pořídili barvu odstínu teplé bílé a celý minulý víkend jsme strávili v novém bytě malováním. Ty šedé stěny samozřejmě potřebovaly namalovat dvakrát, po jedné vrstvě to furt vypadalo škaredě, ale na bílé stěny stačila jedna vrstva. Ale práce to bylo stejně hafo a za jeden víkend jsme to všechno nestihli, tak jsem šel malovat i v pondělí a ve středu a už nám zbývá domalovat jenom jeden pokoj poslední vrstvou, konečně. Ten domalujeme tento víkend a pak už tam musíme "jenom" uklidit po malování, položit koberce, co máme po předchozích majitelích, a pak můžeme přestěhovat všechny věci z Wageningenu. Ale to bude až někdy v červnu, protože příští týden jedeme na dva týdny do ČR na dovolenou. 
Jinak si v Nizozemí užíváme povětšinou krásného počasí, tak chodím často na beach volejbal, přes týden trénink a zápasy ve vedlejší dědině a mezitím ještě někdy hrajeme ve Wageningenu. Beach si užila i Jane, když se ve středu domluvili s kolegama a šli si zahrát v Amsterdamu. Byla to prý prča, ale náročné bez předchozího tréninku. Tuto sobotu pak jdu na turnaj do Scheveningenu, kde je asi 100 beachvolejbalových hřišť a hraje se v několika třídách v různých kombinacích. Protože Jane to moc nebaví, tak se domluvila do Amsterdamu na pláž.
A konečně jsem nahrál online fotky z května, kdy jsem se zúčastnil WeDaye, sportovní akce pořádanou univerzitou, kde jsme dělali různé závody, a pak ještě fotky z výstav bonsají, Bonsai van het Westen a Nationale bonsai show, kde jsme byli v červnu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat