01.03.10

Perníčky

Minulý týden jsme měli ve škole prázdniny a tak jsme se celý týden flákali doma. Teda v pondělí jsme byli ještě vyřizovat tu občanku v Haagu, ale jinak jsme byli na pokoji. A zase takové flákání to nebylo, museli jsme dokončit první verzi našeho Final Reportu - jakási závěrečná zpráva o tom, co jsme tady dělali. Je to jak pro ty lidi u nás v laborce, aby věděli, co všechno jsme udělali a když to budou dělat po nás, tak aby věděli, co a jak, a taky jakože zpráva, na kterou se podívají v Pardubicích na univerzitě, aby viděli, že jsme tady něco dělali a neproflákali jsme to tu.
Tenhle Final Report jsme jim posílali ve čtvrtek, takže od pátku už to bylo volnější. A tak jsme se rozhodli, že si uděláme perníčky. Na Vánoce nám to nevyšlo, tak aspoň teď. Toš jsme si udělali těsto asi z poloviny dávky, co se dělá normálně a začli jsme si hrát. Při našem kuchtění nás pozorovali sousedi z Brazílie a taky se kolem nás motala paní uklízečka.
Vymýšleli jsme všemožné tvary, hlavně teda typické dutch. A tak jsme si udělali perníky ve tvaru dřeváku, tulipánu, větrného mlýna, kola, mraku s kapkama deště, joint, lodičky a taky cihly. Ale nedělali jsme jenom dutch tvary, ale taky něco normálního, jako třeba tank, dům na železničním přejezdu, srdíčko, hvězdičku, čtyřlístek, Rumcajzův klobouk, kolečko a taky jedno fáro! No a pak tam bylo taky něco z umělecké oblasti, to bych asi pojmenoval jako abstraktní umění, a tam si musí každý najít nějaký význam sám.
Tadykhle je fotka, na které jsou vyfocené všechny perníčky. A schválně jestli přiřadíte všechny tvary k jednotlivým perníčkům :)

Žádné komentáře:

Okomentovat