25.09.13

Víkend v ČR a návštěva v NL

V pátek před třema týdnama jsme jeli na víkend do ČR. V pátek jsem byl ještě na schůzi z tábora a v sobotu jsme oba jeli do Olomouce na svatbu Andrejky a Honzy, naší kámošky z vysoké. Obřad probíhal v botanické zahradě s bílýma lavičkama. Bylo pěkné počasí, tak to bylo super. Po obřadu jsme pak jeli do Nových Losin do Jeseníku a tam byla zahradní párty s opékaným selátkem a hromadou dalšího jídla a pití. Taky tam byl DJ, tak se i později pařilo a skončili jsme až někdy ráno kolem třetí. Přespali jsme tam v chalupách a v neděli ráno jsme jeli zpátky do Valmezu. V pondělí jsme pak byli v Ostravě, protože jsem si musel vyřídit nový řidičák, a pak jsme jeli do Vsi. 
Ve středu jsme pak pobalili věci, vzali jsme segru a vyrazili do Brna na letiště. Tam jsme se potkali s Lukášem, jejím kámošem, a letěli jsme do Nizozemí. Ve čtvrtek jsme s Jane museli do práce, ale Anežka a Lukáš si jeli užívat Amsterdam. Potrajdali všechno možné, co se dalo a večer dorazili s Jane domů. V pátek pak jeli do Arnhemu do Open Air Musea. Večer jsme pak měli domluvené kámoše, že k nám dorazí a posedíme, tak jsme seděli asi do čtyř do rána a kecali a v sobotu jsme pak spali skoro až do poledne. Po snídani/obědě jsem jim šel ukázat moji školu a práci a pak jsme vyrazili do centra. Zrovna se tam konal mlýnský market, tak jsme prolezli mlýn a prošli jsme si stánky kolem, taky jsme dorazili na market v centru, nakoupili sýry a zašli na pivo. Večer jsme pak zase seděli a kecali na pokoji. V neděli jsme pak vyrazili všichni dohromady do Rotterdamu. Jeli jsme vlakem a tam jsme pak trajdali pěšky. Všichni nám před tím říkali, že tam není nic extra, že to je nově postavené město, ale nám se tam líbilo. Protože je to nově přestavěné, je tam vidět hodně moderních a pěkných budov, prostě úplně jiné město než všechny ostatní v Nizozemí. Pak jsme se jeli projet lodí do přístavu, ale nebylo to až tak zajímavé, jak jsem očekával. Ale co už. Večer jsme pak dojeli domů, objednali si pizzu a poseděli. V pondělí jsem pak ukázal Neži a Lukášovi ještě naše skleníky a pak už vyrazili do Eidhovenu na letiště. Samozřejmě jsme za celou návštěvu udělali hafo fotek, ale je třeba to trochu probrat, tak to tu přidám později. 
Přes týden jsme pak zase pracovali, i když to bylo náročnější po takovém víkendu. V pátek pak Jane zůstávala v Amsterdamu na pivo a já jsem se byl podívat na první letošní zápasy ve volejbalu. V sobotu jsme pak jeli zpátky do Amsterdamu na "mezinárodní večeři", kdy několik kolegů od Jane vařili každý večeři z jejich zemí. My jsme vařili bramboráky s masovou směsí, měli jsme vietnamské loempia, pak jsme měli od Číňanky tofu s čili a s bambusem a Řekyně vařila masové koule a zapečenou papriku se sýrem. No bylo to všechno super, ale všichni toho uvařili trochu moc, takže toho ještě hromada zbyla a něco jsme si vzali domů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat