17.02.11

Wageningen tour

Tak po asi šesti měsících ve Wageningenu jsme se konečně dostali k tomu, že si prohlídnem město. Sami bychom se k tomu asi neodhodlali, ale jedna holčina to tady zorganizovala přes místní muzeum, tak jsme se k nim přidali.
Toš a nebylo to špatné. Když jsme se tam scházeli, tak tam byla skupinka asi 5 poláků, pak tam byla česká grupa, taky asi 5 lidí, a pak dva Američani, Němka a asi dva Dutch. Pak se objevila i průvodkyně a začala tour. Povykládala nám cosi o městě, jak vzniklo, o historii a spol. Taky nám ukazovala pozůstatky nějaké pevnosti, co tu kdysi byly. Vypadalo to jako nějaká polorozpadlá cihlová zeď. Taky se na nás tak divně dívala, že nám tu vykládá, jaké pozůstatky tu nemají a u nás v ČR přitom máme celé hrady a zámky, které vypadají úžasně. Taky mluvila o Univerzitě, kde byla původně, jak vznikla a jak se stěhovala do nynějšího kampusu. Taky jsme byli u hotelu De Wereld (hotel Svět), kde se podepisovala mírová smlouva mezi Nizozemím a Německem po II. světové válce.
Tak jsme se konečně něco dověděli o Wageningenu, ale kdyby nebyla taková kosa, tak by to bylo mnohem příjemnější. Sice nám nepršelo, ale foukalo a bylo hodně chladivo. A být asi dvě hodiny na té kose nebylo vůbec fajn...
Jinak se toho přes týden moc nedělo. Oba chodíme do práce, já jsem měl další zápas, tentokrát jsme opět prohráli, a jinak asi nic.

Fotky z prohlídky města

Žádné komentáře:

Okomentovat