30.11.10

Dva týdny v jednom

Toš minulý týden se mi nakonec vůbec nepodařilo něco sesmolit, takže jsem se k tomu dostal až teď. A teď to budou info za celé dva týdny! Ale celkově byly oba týdny spíše nudnější, tak toho nebude asi až tak moc. První týden ve čtvrtek jsem měl takové malé sympozium o pokrocích v přírodních vědách, ale moc mě to nenadchlo, myslel jsem, že to bude lepší. V neděli jsme pak byli na bleším trhu. Jinak nic. V pondělí druhý týden jsme byli na Sinterklaas party a já jsem měl v pátek další zápas ve volejbale.

Bleší trh

Na bleším trhu jsme tu už jednou byli a nakoupili jsme tam nějaké věci, které se nám hodily. Tak jsme se tam vydali znova. Tentokrát to bylo na jiném místě, bylo to ve sportovní hale, takže tam bylo příjemně teplo. Ale nebyly tam tak zajímavé věci jako minule. Teď tam byly spíše takové věci, které člověk někam postaví a jenom na ně padá prach. Ale když jsme tam byli, tak jsme tam našli 2 věci, které se nám hodí. Koupili jsme si další digitální budík, protože ten, co jsme měli, má šikmý displej a my chceme rovný, aby bylo na hodiny vidět i z postele i ze země. A pak jsme koupili ještě jeden strojek na stříhání vlasů. Teda uvažovali jsme celkem dlouho, jestli koupit nebo ne, ale pak nám ženská řekla, že to je za jedno euro, tak jsme to vzali.

Sinterklaas party

V pondělí večer jsme byli na Sinterklaas párty, která se konala v bytě u jednoho PhD a byli tam lidi ze školy a Jane. Dohromady nás bylo asi 10. V mailu, kde se psalo, kam máme dorazit, kdy to bude a tak byl i pokyn, že každý má donést 2 dárky, každý v ceně asi 2,5 euro. Toš jsme v sobotu před párty vyrazili do obchodu něco sehnat. Byli jsme ve dvou obchodech, kde mají věci v té cenové relaci a nakopili jsme 4 dárky - plyšového psa, fluoreskující hvězdičky na strop (nebo kamkoli jinam), sinterklaasovskou čepici a bingo. Pak jsme to dotáhli domů a všechno zabalili do balícího papíru.
V pondělí večer jsme vyrazili na párty. Bylo to zhruba uprostřed města, tak jsme jeli asi 10 minut na kole. Dorazili jsme o cosi později, ale stejně tam ještě nebyli všichni. Když jsme přišli, tak jsme dárky dali do pytle, kde už byly další dárky. Počkali jsme na zbytek a pak jsme začali hrát o dárky. Hráli jsme takovou hru s kostkou. Když člověk hodil 1, tak člověk musel dát svůj dárek někomu jinému. Když hodil 2, tak všichni dali všechny svoje dárky člověku po pravé straně. Když hodil 3, tak se nedělo nic. Když hodil 4, tak si vyměnil všechny svoje dárky se všema dárkama někoho jiného. Když hodil 5, tak mohl jeden dárek komukoli ukrást. A když hodil 6, tak si mohl vytáhnout dárek z pytle nebo rozbalit dárek. Hra končí, až budou všechny dárky rozbalené. Takže to chvíli trvalo, než se všechno vytáhlo z pytle a rozbalilo, ale byla to prča. Někdy měl člověk plnou náruč dárků, jindy něměl ani jeden. Nakonec se pak mohlo ještě s dárkama kšeftovat a vyměňovat a každý nakonec skončil s aspoň jedním dárkem, který si odnesl domů.
Ale ještě než jsme se všichni rozprchli do našich pokojů, tak jsme si dali jednu hru binga. Toš to bylo taky prdel, i když jsem nevyhrál. Ale myslím si, že kdyby se to trochu zakčnělo (jako třeba když má člověk to číslo, tak si dá půlku), tak to může být dost dobrá hra :)

Ve volejbale jsme tento týden měli dokonce 2 zápasy, jeden v pondělí, kdy byla Sinterklaas párty, takže tam jsem nebyl, a druhý v pátek. V pondělí vyhráli 3:1, což je super, ale v pátek jsme prohráli opět 4:0 (ale ti soupeři jsou druzí v tabulce, tak se to celkem dalo čekat...). Ale aspoň jsme se posunuli o jedno místo v tabulce. Takže teď už nejsme poslední, ale předposlední (máme o jeden bod víc, ale taky máme o dva zápasy více uhrané). Ještě máme jeden zápas 17., tak uvidíme, jestli to zvládnem, a pak až po novém roce. Toš uvidíme, jak nám to půjde.
Taky se nám tento týden dost změnilo počasí. Minutý týden bylo většinou ještě nad nulou a tento týden začalo sněžit a mrznout, tak teď máme teploty kolem -7 °C (není to nic oproti tomu, co je u nás, aspoň co jsem četl, ale stejně).
Ve čtvrtek se taky stěhujeme do pokoje pro 2, takže se Jane bude moct zaregistrovat a taky si oběhnout byrokratické kolečko :) Zatím jsme si zamluvili tricykl a ve čtvrtek ráno ho vyzvednem a naložíme a budem muset všechno převézt nadvakrát až natřikrát, uvidíme, jak to půjde. Ale doufám, že nebude příliš mnoho sněhu. Přes víkend jsme taky začali trochu balit, ale hlavní balení bude až ve středu, kdy budem muset rozložit postel a sklidit zbytek věcí, ať je můžem převézt. Toš bude to ještě akční! Ale budem se snažit dělat hafo fotek, ať vidíte, jak nám to šlo :)

Žádné komentáře:

Okomentovat