13.09.09

Introduction Week (28.8.09 - 2.9.09)

V pátek 28.8. nám začal Introduction Week (jakoby seznamovací týden), tak jsme byli s Jane v jedné skupině. Byli tam s náma ještě 2 češi, 2 Slovenky a pak jeden Kanaďan, jeden Etiopan, 3 Španělé, jedna Ruska a jeden němec. A vedly nás tři takové akční holčiny mladší než já s Jane (my jsme nejstarší z celé skupiny) a bylo to s nima prča.
V pátek jsme měli procházku po Groningenu, po nějakých památkách atd., pak jsme si koupili pivo a víno a šli jsme k jedné z nich na večeři a večer byla tour po místních klubech. V každém klubu jsme měli drink zdarma a k tomu jsme si dávali nějaké to pivo. Pivo tu není takové, jaké ho známe, mají vždycky jenom 3 dl, čepujou to najednou a ještě stáhnou pěnu. A stojí to kolem 2E!
Fotky z prvního dne

V sobotu jsme si mohli vybrat, jestli chceme sportovat nebo jít do muzea, tak jsme šli sportovat. Hrál jsem asi 3 hodiny pozemní hokej. Byla to prča, jenom mě pak bolelo celé tělo. A potom jsem byl ještě na Jiu Jitsu (to bylo asi na hoďku). Jane byla od začátku na Jiu Jitsu a pak šla odpočívat. A večer pak byla barbecue party Po barbecue jsme se snažili naučit sambu a pak jsme opět vyrazili do města. Byly tam zrovna kolotoče, tak jsem se svezl na tom největším!
Fotky z druhého dne

V neděli jsme měli odpoledne seminářů, kde jsme byli na Jazu, blues a něčem dalším a tam jsme zpívali nějaké songy, to bylo fajn a druhá hodina byla tai chi, ale tam byl divný ten učitel a bylo to celkem nudné. Večer pak byla comedy (to nám předváděli nějaké scénky) a po večeři byla karaoke (taky jsme zpívali).
Fotky z třetího dne

V pondělí jsme byli poprvé v "laborce". Byli jsme za tím typosem, který nás vede a ten nám vysvětloval, jak to je s tou naší univerzitou a jak je to s tou druhou v Groningenu a pak nás prováděl a představoval nás všem, kteří tam byli, takže bychom teď měli znát skoro každého. Pak nás vzal na oběd a řekl nám něco o tom, co zhruba budeme dělat. Pak nás propustil, protože usoudil, že 6 hodin angličtiny nám prozatím stačí. Večer jsme byli na pancake ship, kde jsme dostali hafo palačinek, které jsme měli sníst. Potom jsme se přesunuli na Dutch party, na které měli všichni na sobě něco oranžového.
Fotky z čtvrtého dne

Úterý bylo klidnější, to jsme byli jenom na nějakém nizozemském filmu z období války a večer jsme šli spát, bo už jsme byli z celého týdne unavení...
Ve středu se konala závěrečná party. Tam měli mít všichni na sobě barvy svojí země, ale my jsme byli jako vždy nejakčnější a zorganizovali jsme bodypainting a skoro všichni jsme na sobě měli namalované naše vlajky. K tomu jsme měli nějakou vodečku a pivo a bylo nám fajn.
Fotky z šestého dne

Žádné komentáře:

Okomentovat