01.05.13

Návštěvy ve Wageningenu

Poslední dobou toho bylo nějak moc. Nejdříve (před velikonocema) se nic extra nedělo, to jsme ještě chodili do práce a spol. Pak jsme jeli na týden to ČR, abychom pořádně oslavili Velikonoce a pak jsme měli na návštěvě nejdříve moje rodiče a pak přijeli dva moji kámoši.
Naši tu byli jenom na víkend, přiletěli s náma v pátek k večeru a v pondělí zase letěli zpátky. Ale i na víkend to stačilo. V pátek večer jsme si objednali na večeři pizzu, protože to bylo nejjednodušší, a pak jsme zašli na pivo do blízkého sportbaru. V sobotu jsme pak byli dopoledne v centru nakoupit sýry a podívat se zase na trh a odpoledne jsme pak vyrazili do Hoge Veluwe, nějaké chráněné krajinné oblasti, kde jsme si půjčili kola a celé odpoledne jsme projezdili. V neděli jsme pak jeli do Keukenhofu. Bohužel to ještě nebylo rozkvetlé v celé své kráse, protože bylo celkem chladivo, ale i tak to bylo pěkné. V pavilonech toho bylo hafo na co koukat. V pondělí jsem pak vzal naše ještě do školy, aby se koukli, jak se to tam změnilo a s jakýma mutantama si hraju v práci, a potom už vyrazili zpátky na letiště a pak domů. 
Po odjezdu našich jsme měli dva dny na relax a pak nám přijeli další dva kámoši, Šupa s Týnou. Ti přijeli ve středu odpoledne, tak jsem je ještě ve středu poprovázel po škole a pak jsme vyrazili do centra, aby se koukli, v jakém městě to bydlíme. Protože já a Jane jsme museli pracovat, tak vyrazil Šupa a Týna ve čtvrtek a v pátek sami. Ve čtvrtek jeli do Amsterdamu a v pátek pak do Keukenhofu. My jsme s nima pak strávili večer, tak nám povykládali, co všechno dělali. V sobotu jsme si pak půjčili auto a jeli jsme se podívat do několika městeček nad Amsterdamem. Bohužel Jane s náma v sobotu nejela, protože si v pátek mírně zranila kotník, tak to nechtěla moc hrotit a radši ten jeden den odpočívala a chladila, aby se pak mohla přidat v neděli. Nejdříve jsme jeli do Markenu, což je malé městečko na skoro ostrově, aby se tam dostali, museli jsme jet asi dva nebo tři kilometry po hrázi. Marken byl ale super, byla tam taková specifická architektura. Tak jsme si to tam poprocházeli, udělali hromadu fotek a jeli jsme do dalšího, podobného města, Volendamu. Tam už jsme s Jane kdysi dávno byli, ale moc jsem si toho nepamatoval. Tam jsme si taky zašli na oběd a pak jsme potrajdali po centru a kolem moře. Po Volendamu jsme pak jeli do města Edam, odkud pochází sýr Eidam. Taky jsme tam vlezli do nějakého obchodu, kde jsme to zkusili, a chutnalo to stejně jako ten klasický český eidam. Taky tam bylo možné jet na projíždku kanálama, ale pro tři to bylo celkem drahé, tak jsme se na to vykašlali. Potom už se blížilo k večeru, tak jsme pomalu zamířili domů do Wageningenu.
V neděli jsme pak jeli i s Jane, protože jí noha už tak moc nebolela. Nejdříve jsme jeli do Open Air Muzea v Arnhemu a odpoledne pak do Haarlemu, kde měli Šupa a Týna nějaké známé. V Open Air Muzeu jsme strávili celkem hodně času, protože to tam bylo celkem velké a trvalo, než to člověk celé prošel. Do Haarlemu jsme pak dojeli mezi pátou a šestou, tak jsme se prošli po městě a vyrazili domů. V pondělí se pak Šupa s Týnou sbalili a vyrazili ještě na chvíli do Utrechtu a pak na letiště a domů a my jsme se vrátili zpátky k práci.
Fotky z Hoge Veluwe, Keukenhofu, Volendamu & spol., Open Air Muzea a Haarlemu

Žádné komentáře:

Okomentovat