16.10.12

Jarouš ve Wageningenu (12.10. - 14.10.)

Tento víkend jsme si užili další návštěvu, tentokrát dorazil Jarouš. Nevyrazil si jenom tak z ČR do Wageningenu, ale je kvůli PhD na měsíc v Groningenu, tak se rozhodl se za náma na víkend podívat. Dorazili v pátek s Jane společně z Utrechu, pojedli večeři a přišli se podívat, jak mi to jde na volejbale. Samozřejmě mi to nijak extra nešlo, ale co už. Po zápase jsme na chvíli poseděli ve sportbaru, ale protože tam po půlnoci zavírali, přesunuli jsme se k nám na pokoj ještě s Annou a jedním mojím spoluhráčem. Toš cosi jsme popili, pokecali jsme a k ránu jsme šli spát.
V sobotu se ve Wageningenu konala každoroční akce Food4you (Jídlo pro vás). Zatím se nám tam nikdy nepodařilo dorazit, ale letos, protože jsme trajdali po centru a ukazovali jsme Jaroušovi všechny zajímavé věci, dostali jsme se k nějakým stánkům. Celkově to bylo rozdělené na dvě poloviny, na jedné straně byl bufet a na druhé hromada stánků. Do bufetu jsme samozřejmě zašli, bo už jsme byli celkem hladoví a oběd zadarmo se neodmítá. Vedle bufetu byla taky ochutnávka podzimního piva, což jsme taky vyzkoušeli, a taky tam byla kabinka, kterou jeřáb vytáhl nad většinu baráků (bylo to hodně vysoko) a pak udělal takové kolečko, takže se člověk mohl podívat na Wageningen z ptačí perspektivy. Pak jsme se vydali na druhou stranu ke stánkům. Po cestě jsme potkali robota, který podle počítače sypal sůl na cestu ve tvaru písmen, která pak tvořila slova a nejspíš nějaká rčení. Ve stáncích pak dávali ochutnávat různé možné jídla, od něčeho normálního jako hamburgery nebo voda až po akční věci, jako moučné červy v nějakém těstíčku, ústřice nebo lososovou zmrzlinu. Toš červy člověk skoro necítí, tam je nejhorší ten psychický pocit, že má jíst červy. U ústřice jsme nevěděli, co čekat, protože jsme to nikdo předtím neměli. Ale že by to bylo něco úplně uchvancancujícího, to bych neřek. Bylo to hodně slané od té vody, co tam ještě byla, ale že by to mělo nějakou specifickou chuť, to si nemyslím. No a lososová zmrzlina byla fakt hnusná, jediné, co jsem obdivoval, že dokážou tak přesně udělat tu příchuť. Potom jsme už vyrazili domů, a protože jsme byli celkem utahaní ještě z pátku, na chvíli jsme si lehli. Pak jsme vyrazili zpátky do centra na večeři a na pivo. 
V neděli jsme pak všichni tři a dva mí spoluhráči z badmintonu jeli autem do Arnhemu, kde jsme hráli další badmintonový zápas. Tentokrát se celkem dařilo, i když jsme zbytečně prohráli mužský double. Ale bylo to fajn a i Jarouš a Jane říkali, že se moc nenudili, dělali jsme ty zápasy zajímavé. Z Arnhemu pak jel Jarouš zpátky do Groningenu a my jsme jeli domů vyprat a pouklízet. 

Žádné komentáře:

Okomentovat