09.08.11

Po prázdninách

Bohužel je to tak, už nám skončila dovolená v ČR a už jsme oba zpátky v Nizozemí a už zase chodíme do práce. Teda u mě je to úplně to samé, jenom stále trochu vzpomínám, co že jsem to vlastně dělal a na čem jsem studoval, ale postupně se do toho dostávám a už pomalu začínám pracovat i v laborce.
Ale s Jane se dějou změny! Když se vrátila z dovolené asi v polovině července, do konce měsíce pracovala ještě na univerzitě. Ale od prvního sprna už taky dělá doktoranturu, ale v Amsterdamu. Je to asi hoďku a půl na dojíždění jedna cesta, nechce se jí trávit 3 hodiny každý den ve vlaku, tak si tam našla ubytování a bydlí relativně kousek od školy. Našla si pokoj, kde bydlí společně s další holčinou, Bulharkou Velislavou. Ještě tam prý bydlí jedna další holčina, ale tu ještě neviděla. Pokoj je sice malý, ale je to v centru a je to levné. Ta Velislava je prý hrozně akční a moc ukecaná, takže si ani kolikrát neuvědomí, kolik je hodin, kolik toho prokecaly. V úterý si prošly okolí kolem bytu a byly nakoupit.
No a ve čtvrtek vyrazily do města. Původně chtěly jít na nějaký koncert nebo něco takového, ale asi tam byly na dutch poměry hodně brzo a nikdo tam ještě nebyl. Ale nějaký barman je prý pozval do jeho baru a dal jim láhev šampaňského zdarma. Tak dostaly chlazené šampaňské, u toho jim i zářila jakási prskavka a popíjely. Prý to bylo dobré, tak ve dvou stáhly celou flašku, a taky to prý nebylo moc silné, jak to vypily, cítily se v poho. A protože tam v tom baru nikdo netančil a byla tam nuda, tak se vydaly do dalšího. Tam jim zase hned ve dveřích dali nějaké lísky, které vyměnily u baru za panáky. Tak si daly po půlce a protože tam dobře hráli, tak trochu tančili. Ale taky tam nebylo moc lidí a byli tam asi 4 znuzení barmani, tak barmani vytáhli takovou tu hlavu od hrocha, které se mačkají zuby, a když se zmáčkne špatný zub, tak pusa sklapne. A tomu, komu sklapne pusa, si dá půlku. A Jane ta hra prý hrozně nešla a měla těch půlek nejvíc. Potom ještě chvíli tancovaly, ale před půlnocí se rozhodly, že už půjdou domů (teda hlavně kvůli Jane, že musí ráno vstávat do školy) a vydaly se trajektem na pokoj. Ale stejně to moc nepomohlo, ráno se Jane vůbec nechtělo vstávat.
Ve škole zatím studuje články a manuály, jak zprovoznit jednu mašinu, na které potom bude dělat. K tomu ale potřebuje část přístroje vyměnit a na škole momentálně nebyl nikdo, kdo by přesně věděl, jak se to dělá. Ale nějaký technik by se měl vrátit z dovolené, tak jí s tím snad pomůže.
V pátek večer pak dojela zase zpátky do Wageningenu a o víkendu jsme byli zase spolu. V sobotu jsme cosi ponakupovali a byli jsme na Harrym Potterovi a neděli jsme víceméně proflákali.

Žádné komentáře:

Okomentovat