18.12.09

Začala nám zima!

I v Groningenu nám začala zima. A všechno se zastavilo...
Ve středu začalo přes den sněžit. Všichni z toho byli nadšení, protože to tady není moc obvyklé. Samozřejmě jsme byli happy i my. Vypadalo to hrozně pěkně. Když jsme se ale vydali na cestu domů, tak se nám to už moc nelíbilo (jeli jsme na kole a všechny vločky nám lítaly přímo do obličeje). Toš ale dojeli jsme domů a z pokoje jsme zase koukali, jak krásně venku sněží. Do večera nic moc nenasněžilo, spíš to byl jenom takový poprašek, všechno bylo jenom poprášené sněhem a bylo to bílé. Sněžilo ale celou noc a ráno to bylo akční! Přes noc nasněžilo takových 10 - 15 cm směhu a Groningen na to nebyl totálně připravený. Do školy jsme jeli na kole a po cestě jsme koukali, jak ostatní lidi mají hrozné problémy jet na kole tím sněhem (pro mě to celkem nebyl problém, u nás je to celkem normálka). Auta s tím měly taky hrozné problémy, jeli zhruba stejně rychle jako cyklisti. Asi největší problém byl, že cyklostezky, chodníky ani cesty nebyly prohrnuté. Takže hafo cyklistů jelo po cestě mezi autama, chodci se motali různě po cyklostezkách a proplétat se mezi nima bylo akční.
Toš ale nakonec jsme se do školy dostali, dorazili jsme v pořádku, nezranění a opět jsme si užívali sněhu z tepla školy (to bylo moc fajn). Ve škole to vypadalo zvláštně. Všude bylo ticho, nikde nikdo, jakoby vánoční prázdniny začaly dřív nebo co. Pak jsme se dozvěděli, že v takovém počasí nejezdí autobusy, takže lidi nemají jak se dostat do školy. A proto je většina škol zavřených. To u nás se tohle nikdy nemůže stát. U nás by se nešlo do školy asi jedině kdyby napadly tak 2 metry sněhu a nebylo by možné ani otevřít dveře...
Tak jsme pracovali, pokračovali jsme v našich výzkumech a pak jsme šli na oběd. Během oběda nám pak řekli, že se škola ve 2 zavírá a že všichni musíme být do té doby pryč. Tak jsme musel přerušit jeden experiment, který měl skončit až ve 3, a po obědě jsme se sbalili a vyrazili domů.
Cesta domů už byla pohodovější, protože cesty už byly celkem prohrnuté a dokonce i některé cyklostezky byly prohrnuté, tak se jelo lépe. Na pokoji jsme si potom užívali volné odpoledne, celé jsme to proflákali a jenom jsme koukali na seriály.
Asi kolem 6 večer najednou vypla elektřina. A ne jenom na naších kolejích, ale v celé ulici. Za chvíli byly vidět v okolních bytech rozsvícené svíčky. My jsme neměli na pokoji svíčku, tak jsme zapli světlo na kolo a Janein počítač vydrží celkem dlouho i bez elektřiny, tak jsme dál koukali na seriály. Asi za 2 hodiny se pak elektrika zase zapla a bylo to v poho, už jsme si dokonce i posvítili.
Samozřejmě jsem taky něco nafotil (tolik sněhu a bez fotky, to by bylo divné). Tak se můžete tady podívat.Další fotky jsou potom tu a tu.

Žádné komentáře:

Okomentovat