18.12.09

Vánoce jsou tu!

Kromě zasněžené zimy, která se nám tu objevila, nám přicházející Vánoce připomněla taky škola. Dostali jsme od ní totiž dárečky jakože pod stromeček. Tyhle dárky dostávají normálně jenom zaměstnanci a studenti nedostanou nic. Ale o nás rozhodla, že tu asi pracujeme nebo co (nebo si chcou předcházet studenty z ciziny), tak jsme dostali taky dáreček.
Dostali jsme obálku, v které byl poukaz, na kterém bylo napsané kde a kdy si máme zajít vyzvednout náš dárek (pochopitelně opět v dutch, takže jsme si to museli nechat přeložit, abychom vůbec věděli, co tam je). Toš a bylo tam, že si máme někdy od středy do pátku zajít do vestibulu a že tam dostaneme dárek (byly tam i jiné místa, ale tohle bylo přímo v naší škole, tak to bylo nejjednodušší).
Ve středu jsem to teda šel prozkoumat, co se to ve vestibulu děje a jak to tam funguje. Byly tam dva stánky - v jednom se vydávaly ty dárky (tam si chodili jenom lidi, co měli ty poukazy) a v druhém si mohl kdokoli zajít na čokoládu se šlehačkou nebo svařené víno (tam si mohli zajít i studenti). Obojí bylo moc super. Když jsme to zjistili, tak jsme s Jane začli chodit na čokoládu a víno do vstupní haly (bylo to lepší než z automatu). Taky tam byl mixážní pult - byla tam nějaká ženská a pouštěla tam hudbu ještě ze starých, černých desek. Tak to bylo celkem zajímavé ji sledovat, co a jak dělá. A celkem jsme se divili, že tohle ještě někdo používá.
Ve středu odpoledne jsme si taky zašli pro náš dárek. Jako dárek od školy jsme dostali takovou měděnou tašku (nic moc pěkného, asi s tím nikde chodit nebudu), v ní byl jakýsi časopis (samozřejmě celý v dutch, takže si asi moc nepočtem, ale ani obrázků tam moc nebylo, takže nic moc) a taky jsme dostali mikinu. Mikinu jsme si nejdřív mohli vyzkoušet, byly tam různé velikosti a hledali jsme, která nám nejlíp sedí. A tu nám potom zabalili do té tašky k časopisu. Mi se ta mikina celkem líbí, je šedá, popsaná názvem Univerzity, vypadá tence, ale je celkem teplá. Jane se ze začátku moc nelíbila, ale vypadá, že si na ni zvykne. Začali jsme je totiž nosit do školy. Když už je máme, tak proč je nevyužít :)

Žádné komentáře:

Okomentovat