22.05.14

Květen

Poslední dobou moc nestíhám sepisovat blog kvůli práci a akcím, tak se tu objeví něco spíš jen sporadicky. Ale konečně jsem se k tomu dostal, tak hezky popořádku. Po Velikonocích jsme úspěšně dorazili zpátky do NL přesně na King's day, oslavu narozenin krále. Ale protože jsme přiletěli až večer, tak vlastně už všechno skončilo a my jsme ani neměli náladu někde pařit, potřebovali jsme si odpočinout po dovolené v ČR. Během dalšího týdne jsme se dozvěděli, že dostaneme byt v Ede. Ještě nevíme, kdy přesně dostaneme klíče, ale asi někdy na konci května nebo začátkem června. A pak se snad začnem stěhovat. 
Po víkendu jsme pak byli oba ve Wageningenu, protože se slavil 5. květen. Tak jsme se byli podívat do centra, opět tam byla hromada lidí a hromada pódií, tak jsme tak různě přecházeli od jednoho k druhému podle toho, co kde hráli a kde se nám líbilo. Počasí bylo pěkné, tak jsme si užívali jenom takového toho poflakování. 
Taky už jsme oficiálně ukončili volejbalovou sezónu. Protože jsme skončili v tabulce druzí, hráli jsme o postup o třídu výš s dalšíma dvěma týmy. Jeden zápas jsme vyhráli a jeden prohráli, takže jsme byli zase druzí a nevěděli jsme, jestli postoupíme nebo ne. Nakonec jsme měli hrát ještě jeden malý turnaj se třemi týmy, ale ten se nakonec nekonal, protože jeden tým nechtěl postoupit a pro ostatní tři se tam našlo místo. Takže příští rok budeme hrát o třídu lepší volejbal. 
V neděli 11.5. jsme byli pozvaní na večeři ke kámošovi z volejbalu, že udělá typické jídlo pro jeho region. Tak jsme byli zvědaví, co to bude a jestli to bude dobré, protože Dutch jídla nejsou zrovna vyhlášená. A měli jsme něco jako guláš z koňského masa. Ale nechutnalo to jako náš typický guláš, ale bylo to spíš takové sladko-kyselé. Jedlo se to ještě s červeným zelím a hranolkama a někteří si k tomu dávali ještě majonézu (ale to už mi připadalo jako moc chutí). Když nám to popisoval, tak to znělo zvláštně, ale pak to chutnalo dobře, asi první holandské jídlo, které bylo dobré. Tak jsme se zeptali na recept, ale ještě nám ho neposlal. Toš uvidíme, třeba to taky někdy zkusíme. 
Ve středu (14.5.) jsme s Jane vyrazili do Utrechtu, kde se konala jakási "pracovní burza" (Career event). I když Jane má ještě na hledání práce čas, jela se se mnou podívat, jaké jsou možnosti a co by měla zlepšit za ten poslední rok. Byly tam různé firmy zabývající se potravinami, biologií a chemií, takže optimální pro nás. Ze začátku jsme chodili spolu, ale pak jsme se roztrhli a Jane se bavila s chemickýma firmama a já jsem se koukal po těch více biologicky zaměřených. Tak jsme dostali hafo materiálů a mám i některé letáky s nabídkama práce, kterou bych mohl dělat, tak tam zkusím odpovědět a uvidíme. 
O víkendu (17.5.) jsme pak vyrazili do Amsterdamu na barbecue. Janein kolega se totiž stěhoval do nového bytu, tak pořádal takovou kolaudační akci. Bohužel ale nebylo nejlepší počasí, většinou poprchávalo, tak to nebylo optimální. Ale stejně jsme zažehli gril a udělali jsme si maso i v dešti. Moc lidí nás tam nebylo, ale akce to byla pěkná. A protože se začlo celkem brzo odpoledne, tak jsme byli před půlnocí doma ve Wageningenu. 
No a minulý víkend jsme byli víceméně doma. Jenom jsem musel Jane opravit kolo, zase měla píchlou duši. A protože ta díra byla na špatném místě, musel jsem kolo dovést do Wageningenu a celé vyměnit. Jinak oba postupně pracujeme na článku, ale jde to hrozně pomalu a je třeba k tomu číst hafo článků, které jsou většinou celkem nudné. Ale snad to vyjde a oběma se nám článek podaří. 

Žádné komentáře:

Okomentovat