13.01.10

Welkom in het nieuwe jaar 2010

Toš vítejte v novém roce 2010! Po novém roce jsem nějak nebyl schopný něco sesmolit, ale konečně jsem se odhodlal, tak tady je popis toho, co jsme tu v Groningenu vyváděli od doby, co jsme přijeli po vánocích z ČR.

Silvestr

Do Groningenu jsme dojeli v poho, bez problémů. A zbytek prázdnin jsme víceméně byli jenom na pokoji a flákali jsme se. Chtěli jsme zjistit, jak vypadá Silvestr v cizině, ale nic extra se nedělo. Když chtěl jít člověk do nějakého klubu do města, tak ve většině se platilo vstupné a většinou to bylo už v předprodeji. Z našich známých tu na kolejích nikdo nezůstal, tak jsme večer byli na pokoji, popíjeli jsme zásoby z naší zahrádky a pak jsme se šli na půlnoc podívat na náměstí.
Na náměstí jsme o půlnoci práskli šampaňské a zvládli jsme ho vypít sami dva:) Jinak to tam vypadalo stejně jako u nás, hafo opilých lidí, kteří zkoušeli pouštět petardy, takže to někdy lítalo i do davu... Žádný velký organizovaný ohňostroj tam ale neměli (nebo jsme ho aspoň neviděli ani jsme o ničem takovém nevěděli). Ale přežili jsme a pak jsme chvíli trajdali po městě, jestli nezajdem do nějakého baru. Ale všichni lidi byli tak různě po ulicích, tak jsme se nakonec rozhodli vrátit na pokoj. Tam jsme měli nějakou hudbu, nějaké akční české hity, tak jsme si udělali soukromou párty:) Nějakou dobu jsme potančili, pak jsme ještě koukli na nějaký seriál a pak už jsme šli spát.

Zpátky do školy!

V pondělí jsme pak šli zase do školy. Řekli jsme si, že jak na nový rok, tak po celý rok, tak jsme ještě před školou vyrazili klasicky na bazén. Ale tam bylo ještě zamčeno, asi nikoho tak brzo nečekali, takže jsme se obrátili a šli jsme do školy.
Ve škole měla být na začátek roku novoroční snídaně organizovaná asi naší fakultou pro všechny učitele a lidi, co tam pracujou (aby se náhodou nestalo, že by přišli po prázdninách do školy a museli hned pracovat, to by byla hrozná změna). Když jsme dorazili do té místnosti, kde se jí, bylo už tam všechno nachystané. Bylo tam hafo nějakých housek nebo něčeho podobného, salámy, sýry, vajíčka, marmelády, medy, nějaké ovoce, ... Toš jsme se tam posadili a čekali jsme, až začnou přicházet lidi (byli jsme tam asi o půl hodiny dřív kvůli tomu bazénu). Pak se začali všichni ukazovat, tak si všichni přáli do nového roku a pak už se dlabalo a kecalo. Skončilo to asi kolem 10 a pak už se teda jakože začalo zase pracovat.
Ve škole furt pokračujem na těch projektech, co jsme dělali. V jednoduchosti, já se snažím zjistit, jaké druhy bakterií a kolik je ve vzorku z fermentátoru (v něm je hafo bakterií, které rozkládají řasy a vytváří z nich bioplyn a my chceme zjistit, kterých bakterií tam je nejvíc, aby ta výroba plynu byla efektivnější). Jane v těch vzorcích měří kolik je tam krátkých mastných kyselin (octová a podobné) a taky měří kolik curků vyprodukují houby, které požírají dřevo.

Aktivní odpočinek

Ve sportech je trochu změna, oba jsme si teď dali squash, takže máme každý týden jednu hodinu, co hrajeme spolu. Potom Jane chodí ve středu a ve čtvrtek na zumbu (ve středu to cvičí jakási ženská a ta je prý nudná a ve čtvrtek ten namakaný černoch, jak o něm už jednou psala). Já mám furt ve středu a v pátek trénink volejbalu a k tomu jsem začal chodit v úterý na BOM a ve čtvrtek na body-pump. Oba jsou takové akční sporty, víceméně se tam furt jakoby skáče a posiluje, ale není to tak složité na kroky jako aerobic (jsou tam max 2 kroky stranou, ale i ty mi někdy dělají problémy, hlavně když se k nim musí zapojit ještě ruce...). Rozdíl mezi těmahle dvěma sportama je, že při BOM se nepoužívají žádné činky ani závažíčka, prostě jsme všichni rozmístěni po tělocvičně, uprostřed je ženská, která různě hopsá a posiluje a my to děláme podle ní. Body-pump je spíš posilování. Tam se skoro pořád cvičí s nějakým závažím, ať už to jsou činky v rukách nebo závažíčka na nohách, taky používáme činku na dlouhé tyči a taky chodíme na takový ten schodek, který se používa i v aerobiku pri stepech. Tak se aspoň trochu hýbem a snad netloustnem.

Tak to je asi všechno, jestli chcete vědět víc, tak se ozvěte :)

Žádné komentáře:

Okomentovat